Om oss

Lär dig mer om vår förening och ta del av vårt arbete här.

Den 10 maj 1979 bildades interimsstyrelsen med uppdrag att starta en lokal förening i Hässleholm. Varmbadet startades 1985 och 1986 fick föreningen ett eget kansli på Mellankullagatan i Hässleholm. Föreningen deltar i handikapporganisationernas samrådsgrupp, distriktets representationskapsmöten, ABF:s möten och utbildningar.

Våra cirklar går via ABF.


Föreningens vision är att alla med reumatoid artrit (RA), artros, fibromyalgi, bechterew systemsjukdomar samt ”att leva med smärta” ska få leva ett så bra liv som möjligt. Du är välkommen till oss och delta i våra cirklar. I vår lokal, på Mellankullagatan 10 i Hässleholm, träffas vi för social samvaro. Vi har medlemsmöten, studiecirklar och mysiga fester.


Medlemmar har förmånen att bada och träna, i 34 gradigt vatten, i en bassäng på Hässleholmsgården. Kostnaden är 350:- / termin om du badar 1 gång i veckan. Vill du bada 2 gånger i veckan är kostnaden på 500:-/ termin. Medlemsavgiften i Reumatikerförbundet, för 2022, är 250:-/år. För ytterligare familjemedlemmar är avgiften 100:- /år.